για τους απεργους της Ε.ΠΑ.ΝΑ στο ηρακλειο!

Την Παρασκευή 25/5 οι απεργοί στην Ανακύκλωση (ΕΠΑΝΑ ΑΕ) στο Ηράκλειο Κρήτης κλείνουν 57 μέρες απεργίας και αγώνα.

Η εκμετάλλευσή τους είναι εξόφθαλμη καθώς σε ένα τομέα ο οποίος είναι αυτονόητο ότι δικαιούται βαρέα και ανθυγιεινά οι εργαζόμενοι παράτυπα αμοίβονται ως ανεδίκευτοι εργάτες με συνέπειες πέρα απο τον μισθο σε ασφαλιστικές και λοιπές απολαβές…

Η μονομερή μείωση απο 22% μέχρι 35% των μισθών μέσα στον Μάρτιο ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι. Οι απεργοί έλληνες και μετανάστες αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία.

Απο τις 30/3 μέχρι και σήμερα έχουν δεχτεί κάθε είδους επιθέσεις και πιέσεις για να επιστρέψουν στα πόστα τους με μειωμένες αποδοχές.
Η εταιρία ΕΠΑΝΑ ΑΕ (συμφερόντων Μπόμπολα) είναι μια κερδοφόρα εταιρεία η οποία πέρα απο την εκμετάλλευση των ανακυκλώσημων σκουπιδιών λαμβάνει και παχυλή επιχορήγηση.

 

 

to arthro apo edw

http://www.2810.gr/crete/krhtika/mia-akoma-nikh-gia-toys-apergoys-ths-epana

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Το μονομελές εφετείο Ηρακλείου απέρριψε σήμερα το πρωί την προσφυγή της εταιρίας Ε.ΠΑ.ΝΑ ΑΕ όπου ζητούσε να κηρυχθεί παράνομος και καταχρηστικός ο εδώ και 32 ημέρες απεργιακός αγώνας των εργαζομένων προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις.

Ο αταλάντευτος απεργιακός αγώνας των 41 εργατών, το κύμα αλληλεγγύης που εκφράζεται καθημερινά από σωματεία, φορείς, συλλόγους και μεμονωμένους εργαζόμενους έπαιξαν τον καθοριστικότερο ρόλο και σε αυτή την εξέλιξη.

Οι απεργοί της Ανακύκλωσης Ε.ΠΑ.ΝΑ ΑΕ που δείχνουν το δρόμο του αγώνα και τις ρήξης, όχι μόνο στα σχέδια και τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας αλλά και ενάντια στα νομοθετήματα εκτρώματα της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου, που δίνει στους εργοδότες τα εφόδια για να εντείνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση, ακόμα πιο δυναμικά συνεχίζουν τον αγώνα τους μέχρι τη νίκη.

Το σωματείο μας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου σας καλεί να δώσουμε όλοι το παρών, αύριο Τρίτη και ώρα 10:00πμ στην πλατεία Ελευθερίας, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, για να τιμήσει την ημέρα της Εργατικής Τάξης, την 1η ΜΑΗ, που σήμερα είναι επίκαιρη όσο ποτέ.

Σας καλούμε επίσης την Τετάρτη 2 Μάη και ώρα 20:00 έξω από το εργοστάσιο την Ανακύκλωσης Ε.ΠΑ.ΝΑ στη ΒΙΠΕ, στη θεατρική παράσταση “Larco Project ή η Εργατική Τάξη πάει στο Παράδεισο;” για την ενίσχυση των απεργών.

Η πάλη των εργατών τις Ανακύκλωσης ΕΠΑΝΑ ΑΕ να μην περάσουν οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις, η πάλη ενάντια στους νόμους της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου που εφαρμόζουν οι εργοδότες με τόσο ζήλο, όχι μόνο στην ΕΠΑΝΑ αλλά σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς, δεν είναι υπόθεση μόνο των απεργών στην ανακύκλωση αλλά ολόκληρης της εργατικής τάξης.

Ενισχύστε τον αγώνα των απεργών στην Ανακύκλωση ΕΠΑΝΑ ΑΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *