Η ΔΙΚΗ των 5 συλληφθέντων γίνεται τελικά στις 28 Ιουνίου (Πέμπτη) ώρα 9.00 πμ, στο Β’ Μ/ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Ευελπίδων Κτήριο 8, αιθουσα 1 στο ισόγειο ).

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

“Η εμφανής αποικιοκρατία σε ακρωτηριάζει απροσχημάτιστα: σου απαγορεύει να λες, σου απαγορεύει να κάνεις, σου απαγορεύει να είσαι. Αντίθετα, η αφανής αποικιοκρατία σε πείθει ότι η υποτέλεια είναι ο προορισμός σου κι η αδυναμία η φύση σου:σε πείθει ότι δ ε ν γίνεται να λες, δ ε ν γίνεται να κάνεις, δ ε ν γίνεται να είσαι.” (Η κουλτούρα του τρόμου, Εδουάρδο Γκαλεάνο Ουρουγουανός συγγραφέας)

 

Πριν πέντε μήνες στην πόλη της Χαλκίδας την ημέρα των ‘’Θεοφανείων’’ συνελήφθησαν από την αστυνομία πέντε άτομα. Η κατηγορία που τους απήγγειλε ο εισαγγελέας ήταν για «προσβολή κατά του προσώπου του προέδρου της δημοκρατίας » καθώς οι συνθήκες σύλληψης αφορούσαν τις διαμαρτυρίες του συγκεντρωμένου πλήθους που προκλήθηκαν από την παρουσία του Παπούλια και του υπουργού Γιαννίτση στο επίσημο καθιερωμένο δρώμενο. Πέντε από αυτούς στοχοποιήθηκαν (για να αποσιωπηθεί το γεγονός ότι όλος ο παρευρισκόμενος κόσμος διαμαρτυρόταν) με τη δικαιολογία ότι φώναζαν συνθήματα όπως «λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς», «ψωμί, παιδεία, ελευθερία η χούντα δεν τελείωσε το ’73» και ορίστηκε αυτεπάγγελτα δικάσιμη για τις 30 Μαρτίου. Η δίκη αυτή δεν έγινε καθώς, δυο μέρες πριν, οι κατηγορούμενοι ενημερώθηκαν για μεταφορά του τόπου διεξαγωγής της δίκης στην Αθήνα, με την αιτιολογία ότι «συντρέχουν λόγοι για τη δημόσια ασφάλεια και τάξη…». Είναι γεγονός ότι η έκφραση αλληλεγγύης κλονίζει τα θεμέλια της εξουσίας καθώς μεσολάβησαν μια πορεία και μια συναυλία αλληλεγγύης σε αυτά τα άτομα που απλώς διαμαρτυρήθηκαν με κάποια πολιτικά συνθήματα. Οι φασιστικού τύπου αυτές συλλήψεις αποδεικνύουν περίτρανα την αλήθεια αυτών των συνθημάτων. Επίσης, δηλώνουν τις προθέσεις μιας εξουσίας που προσπαθεί να τρομοκρατήσει με στόχο να πείσει ότι δεν γίνεται καν να μιλάς ελεύθερα ως συνειδητοποιημένο άτομο που κάνει λογικές εκτιμήσεις της πραγματικότητας. Και ακόμη περισσότερο να πείσει ότι όλες αυτές οι λεκτικές και μόνο διαπιστώσεις θα διαταράξουν την κοινωνική ειρήνη στην πόλη. Οι άρχοντές μας για να νομιμοποιήσουν τις πράξεις τους δεν διστάζουν να καταργήσουν με κυνισμό κάθε επίφαση δημοκρατίας και ελευθερίας, να αποδείξουν ότι η δημοκρατία και η ελευθερία δεν είναι παρά κούφιες λέξεις που μεταμφιέζουν ένα ολιγαρχικό και απάνθρωπο καθεστώς.

Οι γελοιότητες της εξουσίας, οι οποίες βεβαίως έχουν σαφή στόχευση την καταστολή και την ποινικοποίηση οποιουδήποτε τύπου διαμαρτυρίας εναντίον της, δεν είναι οι μόνες επικίνδυνες αυτή τη χρονική στιγμή. Συμπίπτουν χρονικά και με μια έντονα αυξημένη ρατσιστική διάθεση εναντίον συμπολιτών μας που ως πρόσφυγες και μετανάστες βιώνουν συνθήκες πολέμου και απόλυτης επιβίωσης σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Ουλαλούμ ως αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος στηρίζει τους διωκόμενους και τις διωκόμενες και καταγγέλει τις κρατικές πρακτικές για τρομοκράτηση ανθρώπων που συμμετέχουν αυθόρμητα σε μια διαμαρτυρία αλλά και για την ποινικοποίηση ανθρώπων που εκφράζουν έναν πολιτικό λόγο και έχουν μια πολιτική δράση έξω από τα όρια των κοινοβουλευτικών τους τσιφλικιών. Προτάσσει τον αγώνα για μια αυτόνομη δημιουργική κοινωνία, όπου η έκφραση αλληλεγγύης είναι ηθική υποχρέωση.

Η ΔΙΚΗ των 5 συλληφθέντων στη Χαλκίδα την ημέρα των ”Θεοφανείων”, με τη σαθρή κατηγορία της ”προσβολής κατά του προέδρου της δημοκρατίας”, γίνεται τελικά στις 28 Ιουνίου (Πέμπτη) ώρα 9.00 πμ, στο Β’ Μ/ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Ευελπίδων Κτήριο 8, αιθουσα 1 στο ισόγειο ).

   ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

– ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Καμία δίωξη στους συλληφθέντες – Η αμφισβήτηση είναι πηγή της ελευθερίας – Να οικοδομήσουμε τις δημιουργικές μας αντιστάσεις ενάντια στο ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν

ΟΥΛΑΛΟΥΜ Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος
mail: oulaloum@espiv.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *