Συγκέντρωση – Μικροφωνική

πορτοκαλι

 

Όσο σου στερούν την ελευθερία τόσο σε ποτίζουν με έθνος και φυλή

Όπως συμβαίνει σε κάθε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης, οι απάτες του εθνικισμού και του ρατσισμού  σερβίρονται και πάλι ως λύσεις ενώ στην ουσία – όπως απέδειξε η ιστορία – αποτελούν μέσα για τη διάσπαση των καταπιεζόμενων. Ο ξεκάθαρος στόχος είναι να στραφεί η οργή της κοινωνίας εκεί που βολεύει την εκάστοτε οικονομική/πολιτική εξουσία: σε αποδιοπομπαίους τράγους και όχι στους πραγματικούς υπεύθυνους της μιζέριας που μας επιβάλλουν ασυζητητί. Γι’ αυτό η πολιτική εξουσία υπερβάλλει σε εθνικιστικό λόγο και ρατσιστικές πρακτικές. Τη δουλειά της καταστολής των αντιδράσεων των από τα κάτω έχει αναλάβει τελευταία, εκτός από την αστυνομία, τη δικαστική εξουσία, τα μμε και το παρακράτος της χρυσής αυγής. Έχει αναρωτηθεί άραγε κανείς γιατί η χρυσή αυγή, μια ομάδα περιθωριακών νεοναζί, όπου τα περισσότερα μέλη της έχουν καταδικαστικές αποφάσεις (και φυσικά στενές σχέσεις με τον υπόκοσμο ) κατάφερε να επιβιώσει από την δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα και να αποτελεί πια κοινοβουλευτικό κόμμα; Η απάντηση είναι εύκολο να δοθεί: πάντα δρούσε με τις πλάτες των δικαστών των μπάτσων και των αφεντικών, και σήμερα είναι ακόμα πιο αναγκαία η ύπαρξή της ώστε να εξυπηρετεί τις βρώμικες δουλειές του κράτους.

Εμείς θεωρούμε πως όταν μια κοινωνία αποδέχεται μοιρολατρικά να αποφασίζουν άλλοι εκ μέρους της, όταν βολεύεται στη μιζέρια που της επιβάλλουν, όταν δεν αγωνίζεται για την ελευθερία, την ισότητα, τη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη, τότε πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα. Οι υποστηρικτές του εθνικισμού, του ρατσιστικού μίσους και της πατριαρχίας βρίσκουν το κατάλληλο έδαφος για να αναπτυχθούν. Αυτό ζούμε με τον τραγικότερο τρόπο σήμερα, όπως και στις αρχές του προηγούμενου αιώνα με τους ολοκληρωτισμούς που αιματοκύλισαν την Ευρώπη. Σήμερα βιώνουμε  μια συντονισμένη και καλά οργανωμένη προσπάθεια νεοχιτλερικών κύκλων να επιβάλλουν την ιδεολογία και τις πρακτικές του μίσους και της ωμής βίας. Η λαϊκίστικη φρασεολογία τους εκμεταλλεύεται την φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση που επιβάλλουν η κυβέρνηση και οι οικονομικές ολιγαρχίες. Όλη αυτή η φασιστική έξαρση όμως δεν πάει μοναχή της, πατρονάρεται από το ίδιο το κράτος. Το κράτος συντηρεί μέσα στην κοινωνία τέτοιου είδους ιδέες και πεποιθήσεις προκειμένου να σπείρει τον φόβο, να καλλιεργήσει την αδράνεια αλλά και να ελέγξει τις αντιστάσεις.

Τα παραδείγματα της καθεστωτικής δράσης των νεοναζιστών είναι πολλά: επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες ώστε να μην ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους (με αποτέλεσμα να κερδίζουν τα αφεντικά), ίδρυση γραφείων ευρέσεως εργασίας μόνο για έλληνες με μισθούς πείνας (άραγε ποιος είναι ο κερδισμένος πάλι;), ρατσιστικά δολοφονικά πογκρόμ τα βράδια με τις πλάτες των μπάτσων, που όλως τυχαίως ένα 40% ψήφισε χρυσή αυγή. Άλλο ξεκάθαρο παράδειγμα είναι τα συσσίτια μόνο για έλληνες, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνική αλληλεγγύη αλλά αποτελούν μέρος της ναζιστικής ρατσιστικής προπαγάνδας που διαιωνίζει τη μιζέρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα (ω! τι έκπληξη!) να κερδίζουν εκείνοι που εξαθλιώνουν τη ζωή μας εδραιώνοντας ακόμα πιο πολύ τις συνθήκες εκμετάλλευσης.

Ως αντιφασίστες/στριες δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι το φαινόμενο του ρατσισμού-φασισμού μπορεί να καταπολεμηθεί μέσα στα έδρανα της βουλής, γιατί ο φασισμός δεν περιορίζεται με νόμους, αφού προσπαθεί με τη βία και τον αυταρχισμό να γίνει ο ίδιος νόμος, στο δρόμο και παντού. Άρα ο αγώνας πρέπει να είναι πραγματικά πολύπλευρος, από τον μαχητικό αντιφασισμό (δηλαδη την ανένδοτη αντιμετώπιση τους στον δρόμο όπου τραμπουκίζουν και δολοφονούν)  και  τη διάδοση της ελευθεριακής κουλτούρας μέχρι την καθημερινή στάση του καθενός. Τα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας παραπλανούν μιλώντας για δύο άκρα συγχέοντας ιδέες όπως η αλληλεγγύη και η ελευθερία με το τυφλό μίσος, τα πογκρόμ και τη μισαλλοδοξία.  Δεν υπάρχουν όμως πιο «ακραίες» και «εξτρεμιστικές» πολιτικές, πιο ανελέητα καταστροφικές για την κοινωνία από αυτές που παραγγέλνουν οι ατσαλάκωτοι γιάπηδες των διεθνών τραπεζο-οικονομικών ερπυστριών και εφαρμόζουν οι εδώ πολιτικοί υφιστάμενοί τους. Θεωρούμε λοιπόν επιτακτικό να αντιταχθούμε με θάρρος ενάντια σε κάθε ρατσιστική-εθνικιστική εκδήλωση, στο φυλετικό μίσος, την ξενοφοβία, την ομοφοβία και την μισαλλοδοξία που σπέρνουν οι διάφοροι ξενηλάτες. Δεν είναι λύση το να πλακώνεις μετανάστες στο ξύλο και ούτε βέβαια να τους σκοτώνεις. Είναι ένδειξη απανθρωπιάς και μας στιγματίζει ως κοινωνία όσο συνεχίζουμε να παρακολουθούμε απαθείς. Η σιωπή είναι συνενοχή. Μέσα στο περιβάλλον της λεηλατημένης μας ζωής πρέπει να θέσουμε ένα όριο αξιοπρέπειας και να πούμε όχι στους φασίστες και τους ναζιστές.

Απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό που προτείνουν ως δήθεν λύση για την κρίση οι φασίστες εμείς προτείνουμε την αλληλεγγύη των από τα κάτω.  Οι έννοιες και οι πρακτικές που μπορούν να μας ενώσουν είναι εκείνες της αλληλεγγύης και της αυτοδιαχείρισης σε κάθε τομέα και όπου αυτό είναι εφικτό. Να δημιουργήσουμε δηλαδή και να βοηθήσουμε να εξαπλωθούν αντιιεραρχικοί θεσμοί αυτοοργάνωσης παντού. Κυρίως όμως να αρχίσουμε να εγκαταλείπουμε τη λογική της αντιπροσώπευσης και της ανάθεσης σε άλλους των ευθυνών και να διεκδικήσουμε ισότιμα τον δημόσιο χώρο και την ελεύθερη πρόσβαση όλων στα κοινά. Ένα δημόσιο χώρο που θα προωθεί την συλλογικοποιήση των αντιστάσεων και θα στοχεύει στην ουσιαστική ενεργοποίηση της καθεμιάς και του καθενός, δημιουργώντας αυτοοργανωμένες δομές παντού : καταλήψεις εργασιακών και δημόσιων χώρων, συνελεύσεις γειτονιάς, αυτοδιαχειριζόμενες συλλογικότητες , σωματεία βάσης, συνεργατικές αυτοδιαχείρισης του ζητήματος της τροφής.

Η αλληλεγγύη μας λοιπόν στους μετανάστες και τους πρόσφυγες εκφράζει τη βούληση μας για μια ευρύτερη αλληλεγγύη, για ένα κίνημα που θα ενώνει στον ίδιο αγώνα εκείνους που απηυδισμένοι από τις εξουσιαστικές πολιτικές της αριστεράς και της δεξιάς, συνειδητοποιούν ότι είναι καιρός να αντιπαραθέσουν σε μια διεφθαρμένη κοινοβουλευτική/καπιταλιστική ολιγαρχία την αυτοδιεύθυνση της κοινωνίας, δηλαδή την αυτοδιαχείριση  των μέσων παραγωγής και ολόκληρης της ζωής μας. Είναι ρεαλιστικό αρκεί να το θελήσουμε…

                     Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ                      

  ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΟΥΛΑΛΟΥΜ / ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΗΜΑ Τ.Ε.Ι. ΧΑΛΚΙΔΑΣ/ D.I.YMusic movement /ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΕΣ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

One thought on “Συγκέντρωση – Μικροφωνική”

  1. Δυναμική παρουσία στην πόλη μας .
    αν και δεν κατάφερα να έρθω σας ακουσα και ειδα τα σημαδια σας στους δρόμους .
    Μπράβο παιδιά . !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *