Καταγγελία: Θρασύδειλη επίθεση τραμπούκων νεοναζιστών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο ”Συνεργείο”

xrisii

 

Eπίθεση από Χρυσαυγίτες δέχτηκε και πάλι στις 19:30 της 10ης Ιουλίου το στέκι του κοινωνικού χώρου ”Συνεργείο” κοντά στην Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης.

Ομάδα χρυσαυγιτών γύρω στα 50 μηχανάκια (περίπου 100 άτομα) αφού πέρασαν από κεντρικούς δρόμους της Ηλιούπολης φωνάζοντας συνθήματα όπως: “Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή” και σκορπώντας προκηρύξεις της Χρυσής Αυγής σταμάτησαν έξω από το στέκι “Συνεργείο”. Χτύπησαν με ξύλο στα χέρια σπουδαστή που ήθελε να τους εμποδίσει, έσπασαν με ρόπαλα την είσοδο και εισήλθαν στο στέκι όπου κατέστρεψαν ότι βρήκαν μπροστά τους σημειώνοντας μεγάλες υλικές ζημιές (ηχεία, μηχανήματα, οικιακές συσκευές).

Εκείνη την ώρα στο στέκι γινόταν μάθημα Αγγλικών.’Οσοι μαθητές δεν πρόλαβαν να φύγουν, κλειδώθηκαν στην τουαλέτα.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ με 3 μηχανές τους ακολουθούσαν από την Αγίου Κωνσταντίνου, οι οποίοι απλά παρακολουθούσαν και όταν έφυγε και το τελευταίο μηχανάκι ήρθαν στο σημείο να…καταγράψουν το συμβάν.

Έχουν δοθεί αριθμοί κυκλοφορίας κάποιων μηχανών στην αστυνομία ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες.

large

 

Στη φωτογραφία φαίνονται οι μηχανές των ναζιστών της Χρυσής Αυγής έξω από το Συνεργείο στην Ηλιούπολη. Στο βάθος 2 μηχανές ΔΙΑΣ αράζουν και απλώς περιμένουν για να τους συνοδεύσουν με ασφάλεια κατά την απομάκρυνση.

Οι νεοναζί με την ξεκάθαρη συνεργασία/βοήθεια των μπάτσων (πολλοί από τους οποίους είναι χρυσαυγίτες ούτως ή άλλως) κάνουν όλο και πιο ανοιχτά απειλητικές κινήσεις εναντίον κινηματικών χώρων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Χ  ¨ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ¨ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Σήμερα, Τετάρτη 10-7-13 στις 19:40 ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος “Συνεργείο” δέχτηκε άνανδρη επίθεση από 100 περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής με την παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Την ώρα εκείνη στο Συνεργείο λειτουργούσε μάθημα Αγγλικών στο οποίο συμμετείχαν κυρίως ανήλικοι μαθητές. Το χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου χτύπησε έναν ενήλικο σύντροφο και δύο ανήλικους ενώ προκάλεσαν και υλικές ζημιές στην υποδομή του κτηρίου.

Για εμάς είναι πλέον προφανές ότι η επίθεση του χρυσαυγίτικου τάγματος εφόδου, ύστερα από μια σειρά κλιμακούμενων ενεργειών που είχαν προηγηθεί, σηματοδοτεί το τέλος των όποιων φιλοδοξιών τρέφουν οι νεοναζί στη γειτονιά μας. Οι χρυσαυγίτες μόλις έχασαν τον πόλεμο στην Ηλιούπολη ακριβώς γιατί το Συνεργείο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως χώρος κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης και κανένα τάγμα εφόδου δεν μπορεί αυτό να το αποτρέψει.

Καλούμε τους ανθρώπους του Συνεργείου, τον κόσμο και τις συλλογικότητες που συμμετέχουν στο Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλιούπολης καθώς και όλους τους πολίτες της Ηλιούπολης σε

συνέλευση στο Συνεργείο

Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7 μμ.

Υ.Γ. Περιττεύει να σχολιάσουμε την διακριτική παρουσία της αστυνομίας που ως θεατές παρακολουθούσαν το γεγονός χωρίς να παρέμβουν.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Ηλιούπολης ¨Συνεργείο¨

Ιούλιος, 2013

 

http://synergeio-ekx.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *