Για την ποινική δίωξη του Σάββα Μιχαήλ

Ο αντιφασισμός δεν είναι νόμιμος ή παράνομος, είναι δίκαιος
Ανακοίνωση της Α.Π.-Ροσινάντε για την ποινική δίωξη του Σάββα Μιχαήλ μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής

34396_457826783577_692448577_5503376_3563617_n.jpg

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον Σάββα Μιχαήλ, γραμματέα του ΕΕΚ, o οποίος διώκεται νομικά μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η Χρυσή Αυγή. Ο Σάββας Μιχαήλ κατηγορείται επειδή σε ανακοίνωση του ΕΕΚ , η Χρυσή Αυγή αναφέρεται σαν νεοναζιστική συμμορία.

Αυτό που προκαλεί πραγματικά εντύπωση είναι πως o Σάββας Μιχαήλ βρίσκεται να διώκεται νομικά επειδή απλά και μόνο το αποφάσισε η Χρυσή Αυγή. Αποτελεί τεράστια πρόκληση το γεγονός ότι ένα φασιστικό μόρφωμα όπως η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά δίνει γραμμή στην αστική δικαιοσύνη, η οποία με την σειρά της στοχοποιεί και διώκει στην βάση της δίωξης των πολιτικών φρονημάτων.

Βρισκόμαστε στο πλευρό του Σάββα Μιχαήλ, όχι μόνο γιατί είναι άμεσο καθήκον όλων των αγωνιστικών υποκειμένων να τον στηρίξει και να του εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του, αλλά και γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος να δημιουργηθεί, μέσω της υπόθεσης αυτής, ένα εξαιρετικά βολικό προηγούμενο για τους φασίστες στα πλαίσια της έτσι κι αλλιώς αρμονικής συνύπαρξής τους με τους θεσμούς.
Μαζί με τον Σάββα Μιχαήλ δικάζεται και ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, Κ. Μουντζούρης, ο οποίος κατηγορείται πως επέτρεπε την λειτουργία του Indymedia μέσα στο Πολυτεχνείο, μια δίωξη, που γίνεται επίσης μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής και της οποίας ο συμβολισμός στρέφεται ενάντια σε κάθε φωνή αντίστασης.

Ο αντιφασιστικός αγώνας δεν εγκλωβίζεται μέσα στο δίπολο του νόμιμου και του παράνομου.

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι απλά δίκαιος.

Όλοι στη δίκη την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, 9πμ 
Δικαστήρια Ευελπίδων, κτ. 2 

Αναδημοσίευση από: http://www.anarkismo.net/article/26117

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *