Φωτογραφίες από την πορεία της Πέμπτης στη Χαλκίδα και το κείμενο που μοιράστηκε

12

Όταν το ένα άκρο είναι ο ρατσισμός, ο φασισμός, η ξενοφοβία, το μίσος, η απάθεια, το δολοφονικό ένστικτο, η κτηνωδία … τότε ναί! ΕΜΕΙΣ είμαστε το άλλο άκρο!!! Εκείνοι που προσπαθούν να κάνουν πράξη την  ισότητα, την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα, την προσωπική συμμετοχή, την άμεση δημοκρατία, την αυτοδιαχείριση, την αυτονομία, την ελευθερία.

 

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει εδώ και πολύ καιρό!

Δεν περιμένουμε κανένα δικαστή να μας πει αυτό που γνωρίζουμε ήδη.  Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι το φαινόμενο του ρατσισμού-φασισμού μπορεί να καταπολεμηθεί μέσα στα έδρανα της βουλής (μέχρι στιγμής, εξάλλου, όλοι εκεί μέσα έκαναν τα στραβά μάτια), γιατί ο φασισμός δεν περιορίζεται με νόμους, αφού προσπαθεί με τη βία και τον αυταρχισμό να γίνει ο ίδιος νόμος, στο δρόμο και παντού. Οι ναζιστές αντιπροσωπεύουν  την κτηνωδία, τη δολοφονία, την ξενοφοβία, το ρατσισμό στην πιο επαίσχυντη πολιτική και κοινωνική μορφή τους. Αυτά είναι γνωστά, δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε κάθετοι απέναντί τους. Δεν είναι μόνο ο Μιχαλολιάκος και η συμμορία του ένοχοι εγκλημάτων αλλά κι αυτοί που τους ψήφισαν, αυτοί που τους στήριξαν και συνεχίζουν να τους στηρίζουν.  Στη Χαλκίδα οι φασίστες φώναζαν σε σύνθημα τους μαχαίρι στην καρδιά κάθε αντιφασίστα… Εδώ σταματάει κάθε συζήτηση. Αυτή είναι η ουσία κάθε φασισμού: δεν σηκώνει κουβέντες, τραβάει μαχαίρι και τις περισσότερες φορές πισώπλατα. Αυτό βέβαια  δεν είναι η αντιβία των εξεγερμένων (κάποιοι προσπαθούν να παραπλανήσουν με τη θεωρία της ‘’εξίσωσης των άκρων’’) αλλά η ωμή βία των τομαριών που χτυπάνε κατ’ εντολή των αφεντικών τους, όχι βέβαια, αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, αλλά αυτούς που αντιστέκονται. Έφτασε ο καιρός να πούμε και να το κάνουμε πράξη:

ΚΑΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης αφού προέβαλαν με κάθε τρόπο τους χρυσαυγίτες κι αφού από καιρό τα ίδια έχουν μεταβληθεί σε άκρως ρατσιστικούς, εθνικιστικούς, φασιστικούς, αντισημιτικούς προμαχώνες, πέφτουν τώρα από τα σύννεφα. Αηδία! Είναι κι αυτοί συνένοχοι γιατί διαφήμιζαν ανοικτά τη συμμορία του Μιχαλολιάκου και την προωθούσαν με τον γλοιωδέστερο τρόπο.  Ακόμη και τώρα με τη στάση τους, το ίδιο κάνουν. Ο ‘’αντιφασιστικός’’ τους αγώνας είναι ευκαιριακός, υποκριτικός, έτσι ενεργούν χρόνια τώρα, χωρίς αιδώ, σα να μην τους βλέπουμε. Μάλλον επειδή συνεχίζουμε να τους βλέπουμε. Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, στην απόλυτη ντροπή, γιατί οι νεκροί είναι πολλοί και  αυτό το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω. Είναι  τραγωδία με όλη την αρχαιοελληνική σημασία του όρου.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον όταν δεν υπάρχει πραγματική συνειδητοποίηση, έστω και την τελευταία στιγμή, υπάρχει έλλειψη αιδούς, τσίπας. Οι όψιμοι αντιφασίστες της δεξιάς αλλά και της αριστεράς, εκείνοι που ενώ το μακελειό συνέβαινε γύρω τους και ενώ το ήξεραν δεν έκαναν απολύτως μα απολύτως τίποτα, σήκωσαν δήθεν αντιφασιστικές παντιέρες μετά την τελευταία δολοφονία. Ευαισθητοποιήθηκαν…. Δήθεν λέμε εμείς.  Είναι πολιτικάντηδες, θα έπρεπε πραγματικά να ντρέπονται με τη στάση τους γιατί είναι συνυπεύθυνοι. Κάνουν απλά σαν να ξύπνησαν τώρα για να κρύψουν ότι όλο αυτό τον καιρό κοιμούνταν. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι η αλλαγή τους ταυτίζεται με την αλλαγή τροπαρίου των καναλιών. Είναι για γέλια και για κλάματα μαζί.

Κάποιοι επίσης κρύβονται πίσω από το εγώ δεν είμαι με κανέναν. Είναι υπεκφυγή,  στην παρούσα κατάσταση πρέπει να πάρεις θέση, οποιαδήποτε άλλη στάση δηλώνει συνενοχή γιατί αφήνει το πεδίο ελεύθερο στους φασίστες. Η απάθεια και η ανοχή τους θρέφει, αφού αυτοί κινούνται επιθετικά και ύπουλα.

Κυρίως όμως πρέπει να ξεσκεπαστεί  η εμετική προβιά του ‘’δημοκρατικού’’ Κράτους που μας κυβερνά.  Το Κράτος έθρεψε τους φασίστες και συγκεκριμένα το κράτος της δεξιάς που κυβερνάει. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι πολιτική δολοφονία της δεξιάς και είναι επανάληψη αυτού που έκανε πάντα η δεξιά σε αυτόν τον τόπο όταν στριμωχνόταν στον τοίχο: δολοφονίες. Τα φασιστόμουτρα  που κυβερνούν, σαν τον Σαμαρά, τον Δένδια, τον Πλεύρη, τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη, είναι η καλύτερη απόδειξη της υποκρισίας τους. Όλοι τους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σχετίζονται με τα χουντικά και ναζιστικά αποβράσματα. Γι’ αυτό δεν πρέπει να έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς και όσους τους συναναστρέφονται.

Για εμάς η  καλύτερη απάντηση στους φασίστες είναι η ανένδοτη στάση απέναντί τους και η  κλιμάκωση των αγώνων.  Πρέπει να αναλάβουμε συλλογικά δράση. Η δράση όμως απαιτεί οργάνωση. Γι’ αυτό επιμένουμε στην έννοια της αυτοδιαχείρισης/αυτοδιεύθυνσης και της αλληλεγγύης μεταξύ μας.

Στην παρούσα φάση, το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε  σε σχέση με τους φασίστες στην πόλη, είναι ένας γενικός ξεσηκωμός εναντίον της χρυσής αυγής που θα βάζει έστω και τώρα, έστω και μετά από τόσες και τόσες δολοφονίες, ένα όριο στον κοινωνικό πάτο που έχουμε φτάσει και που θα λέει, αλλά και θα προσπαθεί να το κάνει πράξη :

Έξω η ΧΑ από την πόλη

Τα δικαστήρια είναι το οπλοστάσιο του Κράτους

Τσακίστε τους ναζί και τ’ αφεντικά τους

 

ΟΥΛΑΛΟΥΜ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *