Ισπανία: “Απαλλοτριώστε τους Απαλλοτριωτές”

Άνεργοι πολίτες και σωματεία εργαζομένων εισέβαλαν μαζικά σε δύο σούπερ μάρκετ για να πάρουν προϊόντα σε μία πράξη άμεσης δράσης. Άνεργοι πυροσβέστες και άλλα μέλη του σωματείου πήγαν σε δύο σούπερ μάρκετ, ένα στο Ecija (Σεβίλλη) και ένα στο Arcos de la Frontera (Κάντιθ) και φόρτωσαν αρκετά καρότσια με είδη πρώτης ανάγκης. Είπαν ότι είναι άνθρωποι που είχαν απαλλοτριωθεί και έχουν προγραμματίσει να «απαλλοτριώσουν τους απαλλοτριωτές».

Στο Arcos η αστυνομία μπλόκαρε τις πόρτες του σούπερ μάρκετ και τους εμπόδισε να φύγουν, αλλά στο Ecija, με την στήριξη από άλλους διαδηλωτές μελών μιας επιτροπής αλληλεγγύης, κατάφεραν να φύγουν με είκοσι καροτσάκια τροφίμων. Τα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένου γάλακτος, ζάχαρης, ρεβιθιών, ρυζιού και ζυμαρικών, δόθηκαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι οποίες λένε ότι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν όλα τα αιτήματα για βοήθεια που λαμβάνουν. Η ανεργία στη Sierra de Cadiz είναι τώρα 40%. Το συνδικάτο λέει ότι τα Mercadona, είναι μία από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, που έχει ένα τεράστιο αριθμό καταγγελιών εναντίον της για εκφοβισμό και διώξεις των εργαζομένων.

Πηγή: libcom

Ανάλογες δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν από αντιεξουσιαστές και στην Ελλάδα, όπως αυτή στα Εξάρχεια το 2008, ή τον Ιούνη του 2010 στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγραφαν σε κείμενο τους, σχετικά με το κάψιμο των χρημάτων στο τέλος της δράσης: “Το κάψιμο των χρημάτων, είναι μια κίνηση συμβολική και μιλάει απο μόνη της. Αυτά τα χαρτάκια, που σε δευτερόλεπτα έγιναν στάχτες, έχουν καταφέρει σε ακόμη μικρότερο χρόνο να καταστρέψουν ζωές, σχέσεις, να μεταλλάξουν τον άνθρωπο και τις επιθυμίες του, μετατρέποντας τη ζωή σε δείκτες ψηφιοποιώντας τις αισθήσεις και τις εμπειρίες, απλοποιώντας τα αίσθημα της ευτυχίας και της δυστυχίας στο δίπολο έχω/ δεν έχω φράγκα”.

Link : http://eagainst.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *