Images

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ TERRA LIBERA

Via:http://www.terralibera.net/

Το πλαίσιο λειτουργίας του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου Terra Libera

Σπάζοντας τα αόρατα δεσμά που εγκλωβίζουν τις ανθρώπινες ζωές ανάμεσα στην μιζέρια και την οκνηρία.
Δημιουργήσαμε αυτό το χώρο ως μέσο έκφρασης πολιτικού λόγου και δράσεων, απέναντι σε ένα κράτος όχι μόνο καταστολής και προπαγάνδας, μα εφαρμογής μιας σειράς από μεθόδους επαναδιαπραγμάτευσης της κοινωνικής ειρήνης και συναίνεσης. Όλες οι μορφές εξουσίας του, νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική και μμε, έχουν πάψει εδώ και καιρό να δείχνουν δημοκρατικές ακόμα και με αστικούς όρους. Από τη μία εκατοντάδες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την οικονομική εξαθλίωση της εργατικής τάξης, ενώ από την άλλη οι μεγαλοκαρχαρίες καπιταλιστές αυξάνουν τα κέρδη τους. Εκατοντάδες συλλήψεις και ξυλοδαρμοί διαδηλωτών, απεργών και ανέργων, φοιτητών και μαθητών, μεταναστών και προσφύγων, εξαιτίας της αντίστασης τους στο σύστημα. Στημένα και προαποφασισμένα κατηγορητήρια αυτών, με εφαρμογή εξοντωτικών ποινών, τη στιγμή που οι μιζαδόροι των δισεκατομμυρίων κυκλοφορούν ανενόχλητοι στο Κολωνάκι. Και τέλος η σιωπή, η απόκρυψη της αλήθειας και οι κατευθυνόμενες ειδήσεις από τη μάζα της δημοσιογραφικής λαίλαπας, που αποτρέπουν την αμφισβήτηση της δημοκρατίας και όχι της δημοκρατικής ποιότητας του καθεστώτος. Παρασυρόμενη και η κοινωνία από τα άφθονα ψέματα που ταΐστηκε όλο αυτό τον καιρό, κλείστηκε στο καβούκι της αποθηκεύοντας την οργή της, χωρίς ποτέ να την εκτονώνει και χωρίς να μπορεί να δει πλέον ποιος την κοροϊδεύει και ποιος όχι.
Η απάντηση μας σε αυτή την κατρακύλα του συστήματος, δίνεται μέσω της οργάνωσης της γενικευμένης και αυθόρμητης οργής ώστε να εξελιχθεί σε μια επαναστατική προοπτική, η οποία θα σαρώσει κάθε μεσάζοντα, ειρηνοποιό, εθνόμπατσο και δημοκράτη, φέρνοντας στο προσκήνιο μια μορφή οργάνωσης, δοκιμασμένη με επιτυχία σε παλαιότερες κοινωνίες παγκοσμίως , την αυτοοργάνωση που θα οδηγήσει στην αταξική κοινωνία. Ο αυτοοργανωμένος και αυτοδιαχειριζόμενος χώρος TERRA LIBERA, είναι μια στέγη για τα θέλω μας, τα πιστεύω μας και για τα όνειρα μας για μια ελεύθερη γη. Είναι ένας κοινωνικός χώρος όπου οι ιδέες μας διακινούνται ελεύθερα, αντικαθιστώντας την έννοια άτομο με αυτή της συλλογικότητας. Είναι ένα καφενείο χωρίς καφετζή και αντίτιμο στους καφέδες και τα ποτά, λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη καθώς και «βιβλιοπωλείο και δισκοπωλείο» από ανεξάρτητα εγχειρήματα, γίνονται μαθήματα στο πλαίσιο της αυτομόρφωσης, προβολές ταινιών χωρίς εισιτήριο, συλλογική κουζίνα. Κι όλα αυτά συντονίζονται μέσω της ανοιχτής συνέλευσης, όπου αποφασίζουμε με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες για κάθε δραστηριότητα, και υποστηρίζονται οικονομικά μέσω της ελεύθερης συνεισφοράς του καθενός-καθεμίας.
Δημιουργώντας σχέσεις αλληλεγγύης με άνεργους και εργαζόμενους σε βαριές βιομηχανίες της περιοχής, με μετανάστες και ανθρώπους που η φτώχεια είναι στην καθημερινότητά τους, σχέσεις αντιιεράρχισης και αντιεμπορευματικές, σπάμε την κανονικότητα που επιβάλλει η δημοκρατία, η εθνική ενότητα και η κοινωνική αρμονία. Παύουμε να είμαστε καταναλωτές σε όλα αυτά που μπορούμε να δημιουργήσουμε και να παράγουμε μόνοι μας. Ενάντια στους μεσολαβητές και τους μεσάζοντες, ενάντια στο ρατσισμό και στο φασισμό επιδιώκουμε την ισότητα όλων των ανθρώπων. Απορρίπτουμε τις στρατευμένες γνώσεις που μας δίδαξε η κρατική μόρφωση και επαναφέρουμε όσα μας έκανε να ξεχάσουμε. Αμφισβητούμε την καθοδηγούμενη δημοσιογραφία οργανώνοντας δράσεις αντιπληροφόρησης. Σιχαινόμαστε τα κόμματα και τους εθνοσωτήρες που ντοπάρουν τον κόσμο με ψεύτικες ελπίδες. Αγωνιζόμαστε για την ελευθερία.

Ας μεταδώσουμε τον ιό της ελευθερίας σε κάθε γειτονιά και πλατεία, σε κάθε εργασιακό χώρο και σχολείο, σε κάθε σημείο του πλανήτη για την προοπτική της γενικευμένης ρήξης με την εξουσία και τον καπιταλισμό. Για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.