Για τα γεγονότα στο Βασιλικό Eυβοίας

Το βράδυ της Παρασκευής 25/5 στο Βασιλικό της Εύβοιας η ναζιστική οργάνωση χρυσή αυγή και ακροδεξιά καθάρματα της περιοχής, με την ανοχή της αστυνομίας, επιτέθηκαν σε Πακιστανούς, έσπασαν μαγαζιά μεταναστών και λεηλάτησαν σπίτια τους.


πανό που κρεμάστηκαν μέσα στην πόλη

Το βράδυ της Παρασκευής 25/5 στο Βασιλικό της Εύβοιας η ναζιστική οργάνωση χρυσή αυγή και ακροδεξιά καθάρματα της περιοχής, με την ανοχή της αστυνομίας, επιτέθηκαν σε Πακιστανούς, έσπασαν μαγαζιά μεταναστών και λεηλάτησαν σπίτια τους.

Θεωρούμε επιτακτικό να αντιταχθούμε με θάρρος ενάντια σε κάθε ρατσιστική – εθνικιστική εκδήλωση, στο φυλετικό μίσος, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία που σπέρνουν οι διάφοροι ξενηλάτες. Να μην τους ανεχόμαστε όπου και να τους συναντάμε, στη δουλειά, στο δρόμο, στο σχολείο. Να μην στρέφουμε το βλέμμα απέναντι στις αποτρόπαιες πράξεις τους, να μην σιωπούμε στα φοβικά κηρύγματα του μίσους τους με το πρόσχημα ότι δε μας αφορούν. Στην προκειμένη περίπτωση η φράση ”η σιωπή είναι συνενοχή” αποκτάει όλο το ανατριχιαστικό της εύρος.Η αλληλεγγύη μας στους μετανάστες και τους πρόσφυγες εκφράζει τη βούλησή μας για μια ευρύτερη αλληλεγγύη, για ένα κίνημα που θα ενώνει στον ίδιο αγώνα εκείνους που, απηυδισμένοι από τις εξουσιαστικές πολιτικές της αριστεράς και της δεξιάς, συνειδητοποιούν ότι είναι καιρός να αντιπαραθέσουν σε μια διεφθαρμένη κοινοβουλευτική/καπιταλιστική ολιγαρχία την άσκηση της άμεσης δημοκρατίας, την αυτοδιαχείριση των μέσων παραγωγής και ολόκληρης της ζωής μας. Είναι εφικτό αρκεί να το θελήσουμε…

 

Πορεία-Συγκέντρωση πισω απο τον αγιο Νικόλαο στην Αβαντων
για τα γεγονότα στο Βασιλικό Eυβοίας ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΞΙΣΜΟ
ΕΞΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΟΥΛΑΛΟΥΜ Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος

2 thoughts on “Για τα γεγονότα στο Βασιλικό Eυβοίας”

  1. ΠΟΡΕΙΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΧΛΚΙΔΑ,ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΝΤΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ????ΑΠΛΑ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ……ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ,ΙΣΟΤΗΤΑ,ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ “”ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ”” ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.

  2. Εδώ που φτάσαμε θα ακούσουμε πολλές βλακείες. Μπερδεύεις απαράδεκτα την έννοια της αυτοοργάνωσης, με την εγκληματική δράση που αποφασίζεται από κάποιους εν κρυπτώ και πραγματοποιείται το βράδυ, στα μουλωχτά, χτυπώντας πισώπλατα, με την ανοχή και την προστασία των μπάτσων. Η Χ. Α αντπροσωπεύει το άκρως αντίθετο της αυτοοργάνωσης. Είναι μια ναζιστική οργάνωση, απολύτως ιεραρχικά δομημένη, με στόχο εγκληματικές πράξεις εναντίον όσων θεωρεί εχθρούς και απώτερο σκοπό την εγκαθίδρυση ολοκληρωτικού καθεστώτος. Είναι η οργάνωση των νταβατζήδων, των ανθρώπων του υποκόσμου, της μαφίας, των ορμονούχων παιδοβούβαλων με τα παραφουσκωμένα μούσκουλα του μίσους. Όποιες κι αν είναι οι πολιτικές σου απόψεις σίγουρα είσαι παρασυρμένος από τη βλακεία. Πάντα στις περιόδους κρίσης, μέσα στον γενικευμένο αποπροσανατολισμό και απόγνωση, σήκωναν το κεφάλι τα καθάρματα και τα τομάρια. Αυτοί που κυκλοφορούσαν με το μαχαίρι στην τσέπη συνήθως εκτελώντας διαταγές πολιτικών αποβρασμάτων. Κοίτα να σοβαρευτείς κι όταν μιλάς δημόσια τουλάχιστον να μην υποστηρίζεις τους εγκληματίες. Ας ξεκινήσουμε από αυτό το αυτονόητο: όποιες κι αν είναι οι πολιτικές μας απόψεις για το μεταναστευτικό, πρέπει να αποκλείσουμε εξαρχής τα μαχαιρώματα, τις δολοφονίες και τις εγκληματικές πράξεις ως πολιτική συμπεριφορά. Διαφορετικά τα σκατά θα κυριαρχήσουν. Η χρυσή αυγή αντιπροσωπεύει τα σκατά, άρα αποκλείεται από μόνη της. Ντροπή σου επίσης να θεωρείς, αξιοπρέπεια τα μεταμεσονύκτια μαχαιρώματα και σπασίματα μαγαζιών. Ντροπή σου να θεωρείς ισότητα την τραμπούκικη βία ενάντια σε αδύναμους και εκμεταλλευόμενους ανθρώπους. Αυτά υποστηρίζουν οι χρυσαυγίτες και γι’ αυτό είναι εχθροί της κοινωνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *